Vertonghen hint op toekomst na carrière: 'Ajax goede club om te leren'

Vertonghen hint op toekomst na carrière: 'Ajax goede club om te leren'

31 maart - 23:20 Laatste update: 23:33
55

Jan Vertonghen keert bij Ajax niet meer terug als speler, maar wellicht wel in een andere functie. Hij bevestigt dat Anderlecht als speler zijn laatste club wordt.

Over de jaren werd er geflirt tussen Vertonghen en Ajax, maar van een terugkeer komt het niet. Althans, Vertonghen zal nooit meer het Ajax-shirt dragen. "Ik kan wel zeggen dat Anderlecht mijn laatste club zal zijn als voetballer", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Maar ik heb er nog een contract tot 2024, hé. Voorlopig denk ik nog niet aan bijtekenen. Laat ons eerst eens zien hoe goed ik me volgend seizoen voel."

"Wat ik ga doen als ik stop, weet ik trouwens nog niet. Ajax lijkt me wel een goeie club om bij te leren qua marketing, sociale media… We zien wel. Wat zeker niet zal stoppen na mijn carrière is de Jan Vertonghen-foundation. Ik vind het te belangrijk om zieke kinderen afleiding te bieden met sportveldjes, muurschilderingen, sportdagen... Onlangs bezocht ik een ziekenhuis in Edegem en dat had een grote impact op mij. Dat is ver van de voetbalwereld, maar als je dan merkt dat die zieke kinderen even opfleuren. Dat is het doel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie