Het heilige doel is in zicht voor PEC Zwolle: 'Uiteindelijk een heerlijk weekend'

Het heilige doel is in zicht voor PEC Zwolle: 'Uiteindelijk een heerlijk weekend'

01-04-2023 07:15 Laatste update: 08:47
9

PEC Zwolle heeft nog twee overwinningen nodig om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Trainer Dick Schreuder erkent dat het er goed uitziet, maar weigert alvast de polonaise in te zetten.

Vrijdag won PEC met 2-0 van Jong FC Utrecht en dus kan het eigenlijk niet meer misgaan. "Uiteindelijk is het een heerlijk weekend, maar het zegt ook alles over hoe we met elkaar bezig zijn dat we nog een beetje chagrijnig zijn", doelt Schreuder bij ESPN op de manier waarop PEC de overwinning uit het vuur sleepte. "Het team wordt steeds meer een team, we helpen en accepteren elkaar in tijden dat het wat minder gaat. We vechten dagelijks keihard om beter te worden."

De voorsprong van PEC is zestien punten en er zijn nog 21 punten te verdelen. "We hebben alles in eigen hand, al klinkt dat raar. Wij moeten zorgen dat we beter voetballen tegen beloftenteams", zegt Schreuder, om er bij RTV Oost aan toe te voegen dat het bijna niet meer mis kan gaan. "Misschien is dat wel zo, ja. Maar wij moeten er gewoon voor zorgen dat we vrijdag winnen bij FC Eindhoven", aldus Schreuder.