Vertrouwen in landstitel bij Ajax: 'Zijn wel eens gekkere dingen gebeurd'

Vertrouwen in landstitel bij Ajax: 'Zijn wel eens gekkere dingen gebeurd'

1 april - 07:50 Laatste update: 11:35
152

Kenneth Taylor zakte tegen Frankrijk door het ijs, maar heeft dat inmiddels weer een plekje gegeven. In gesprek met De Telegraaf noemt de Ajacied het 'een leerzame periode'.

Door problemen binnen de Oranje-selectie mocht Taylor in de basis starten tegen Frankrijk, maar een succes werd dat niet. Taylor kreeg na afloop veel over zich heen. "Laat ik het erop houden dat het bij Oranje een leerzame periode was. Sinds afgelopen dinsdag ligt de focus weer op Ajax en de Eredivisie."

Hoe Taylor de interlandperiode verwerkt? "Door te beseffen dat iedereen op zijn werk weleens een slechte dag heeft. Elke dag hard blijven werken, is de basis. En dat doe ik."

Ook bij Ajax moet er het nodige herstelwerk worden verricht. "Het liefst wil je zo snel mogelijk de volgende wedstrijd weer spelen en winnen. Tijdens de nabespreking over de wedstrijd tegen Feyenoord, voelde ik net bij iedereen de drang zondag tegen Go Ahead Eagles iets recht te zetten."

Taylor heeft nog hoop op de landstitel, ondanks de zes punten achterstand. "Omdat het nog kán. Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd. Dat besef leeft heel erg in de spelersgroep. We mogen nooit in de situatie komen dat Feyenoord punten verspeelt en dat wij dat ook doen. Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie