De Boer laat zich uit: 'Apathisch, hij moet een keer écht boos worden'

De Boer laat zich uit: 'Apathisch, hij moet een keer écht boos worden'

01-04-2023 13:28 Laatste update: 13:32
21

Frank de Boer heeft zich uitgelaten over de vormdip van Virgil van Dijk. De voormalig Oranje-bondscoach stelt dat de centrumverdediger er goed aan doet uit diens comfortzone te stappen.

Ruud Gullit en Marco van Basten waren na de interlandperiode uiterst kritisch op Van Dijk. "Het is niet zo dat hij door de ondergrens zakt", nuanceert De Boer bij Viaplay. "Het is soms alleen net niet goed genoeg. Ik heb het gevoel dat hij een bepaalde agressie mist. Agressie om de boel neer te zetten, maar ook agressie bij hem zelf."

"Hij moet een keer kwaad worden", aldus De Boer. "Het lijkt allemaal wat apathisch. Hoe dat komt, is lastig vast te stellen." De oud-trainer weet wat er voor Van Dijk nodig is om zijn oude vorm terug te krijgen. "Keihard werken. En misschien een keer écht boos worden op jezelf en ploeggenoten. Je komt eruit door uit je comfortzone te stappen."

De Boer krijgt bijval van John van 't Schip. "Het is niet alleen Virgil, maar heel Liverpool. De constante prestatie die ze de voorgaande jaren geleverd hebben, leveren ze nu niet", zegt hij. "Meerdere spelers hebben te maken met een vormcrisis. Het gaat dit jaar niet zo vanzelf."