'Ajax moet zelf beslissen of ze bang zijn voor ons, wordt een zware kluif voor ze'

'Ajax moet zelf beslissen of ze bang zijn voor ons, wordt een zware kluif voor ze'

01-04-2023 14:26
60

Go Ahead Eagles is niet van plan om Ajax zondagmiddag de drie punten cadeau te doen. Verdediger Mats Deijl verloor in dienst van de Deventer club nog nooit van de Amsterdammers en wil die lijn doortrekken.

Vorig seizoen speelde Go Ahead in de Johan Cruijff Arena gelijk (0-0) en won de ploeg van toenmalig trainer Kees van Wonderen in eigen huis van Ajax (2-1). Eerder dit seizoen sleepte Go Ahead opnieuw een punt uit het vuur in Amsterdam (1-1). "Ze hoeven niet bang te zijn, maar we gaan het ze wel heel moeilijk maken", zegt Deijl tegen ESPN. "Dat hebben we vorig jaar gedaan en ook dit seizoen al meerdere wedstrijden in eigen huis tegen andere tegenstanders."

"Of ze bang moeten zijn weet ik niet, dat moeten ze zelf maar beslissen", aldus Deijl. "Ik denk wel dat ze een hele zware kluif hebben aan ons." Trainer René Hake blijft eveneens nuchter, ondanks de sterke reeks tegen Ajax. "Het is voor Go Ahead een topwedstrijd. Maar we moeten niet denken dat we na drie keer niet te hebben verloren een makkelijke wedstrijd gaan krijgen."

Go Ahead en Ajax trappen zondag om 12.15 uur af in De Adelaarshorst.