Fans van Heerenveen misdragen zich bij AZ, wedstrijd tijdelijk gestaakt

01-04-2023 16:51 Laatste update: 02-04-2023 13:03
157

Het Eredivisie-treffen tussen AZ en sc Heerenveen is zaterdagmiddag tijdelijk gestaakt. De Friese fans gooiden vanuit het uitvak vuurwerk op het veld, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis het duel stil moest leggen.

Het gaat de laatste maanden vaak mis op de tribunes in de Eredivisie. Nu is het dus ook raak bij AZ - Heerenveen. De wedstrijd is bij een 0-1 stand stilgelegd, nadat Sydney van Hooijdonk de score al snel opende. Toen AZ in de tiende minuut bezig was met een gevaarlijke aanval, besloten de fans van Heerenveen vuurwerk op het veld te gooien.

De Alkmaarders mochten het offensief nog afmaken, maar daarna haalde Kamphuis iedereen naar binnen. Na een afkoelingsperiode van enkele minuten werd de wedstrijd hervat. Het vuurwerk van de bezoekende fans heeft serieuze schade aangericht aan het veld. De brandplekken op de grasmat van het AFAS Stadion zijn duidelijk zichtbaar.

Iets minder dan anderhalve maand geleden misdroegen uitfans van Heerenveen zich ook al, toen ze lijnrecht tegenover fans van SC Cambuur kwamen te staan. Een maand geleden liet de politiebond nog weten dat het denkt aan een verzoek op een verbod op uitfans in de Eredivisie.