Arsenal raakt niet in war van City-overwinning en zet volgende stap richting titel

01-04-2023 17:55
11

Arsenal is weer een stapje dichter bij de landstitel in Engeland. In navolging van achtervolger Manchester City wonnen The Gunners zaterdagmiddag ook. Het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman sleepte nog een spectaculair gelijkspel uit het vuur.

Arsenal - Leeds United 4-1
Eerder op de zaterdag zag Arsenal dat City overtuigend won van Liverpool. Om het gat - met weliswaar een duel meer - op acht punten te houden, wist de ploeg van Mikel Arteta wat het te doen stond tegen degradatiekandidaat Leeds, waar Pascal Struijk, Crysencio Summerville, Luis Sinisterra en Rasmus Kristensen in de basis stonden.

Na ruim een half uur spelen kreeg Arsenal een strafschop. Martin Odegaard gunde Gabriel Jesus, die zijn rentree in de basis maakte na een blessure, het buitenkansje. De Braziliaan faalde niet vanaf elf meter: 1-0. In de tweede helft denderde het dominante Arsenal door. Ben White verdubbelde de marge vlak na de pauze, na goed voorbereidend werk van Gabriel Martinelli.

Daarna besliste Jesus de wedstrijd met zijn tweede van de middag, al gingen ook veel complimenten naar Leandro Trossard. De Belg wist Jesus namelijk in stelling te brengen na een geweldige actie. Via oud-Ajacied Kristensen en Granit Xhaka kwamen Arsenal en Leeds allebei nog tot scoren, waardoor het 4-1 werd. The Gunners zijn nu negen duels verwijderd van de landstitel.

Brighton - Brentford 3-3
Het treffen tussen de twee stuntploegen was ronduit spectaculair. Met Veltman in de basis kwam Brighton al na tien minuten op achterstand. Later in de eerste helft vielen er maar liefst drie treffers in zeven minuten tijd. Daardoor stond het bij rust 2-2. Vlak na de pauze maakte Ethan Pinnock de 2-3 voor Brentford: hij kon vanuit een vrije trap simpel raak schieten. In de negentigste minuut wist wereldkampioen Alexis Mac Allister nog een punt uit het vuur te slepen voor Brighton met een benutte penalty.