Apathisch Inter met Dumfries lijdt weer puntenverlies en zet slechte reeks voort

Apathisch Inter met Dumfries lijdt weer puntenverlies en zet slechte reeks voort

01-04-2023 19:57
8

Internazionale heeft zaterdagavond dure punten verspeeld in de bovenste regionen van de Serie A. Nummer acht Fiorentina was met 0-1 te sterk in San Siro.

Bij Inter stond Denzel Dumfries in de basis en begon Stefan de Vrij op de bank. Laatstgenoemde viel wel in, evenals Sofyan Amrabat bij de bezoekers uit Florence. I Nerazzurri speelden een moeizaam duel, waarin de kansen schaars waren. Romelu Lukaku, afgelopen week nog trefzeker voor de nationale ploeg van België, kreeg een enorme kans, maar miste op pijnlijke wijze.

Even daarna pakte Fiorentina de leiding. Uit een hoekschop werd André Onana in twee instanties verschalkt, waarbij Giacomo Bonaventura de gevierde man was. Dumfries kreeg richting het einde van de wedstrijd een levensgrote kans, maar de Oranje-international maaide oog in oog met de doelman langs de bal heen.

Het is voor Inter de tiende nederlaag van het seizoen en de vierde verliespartij van de laatste vijf competitieduels. Door de nederlaag blijft Inter op de derde plaats in de Serie A staan. Samen met SS Lazio, AC Milan, Atalanta Bergamo en AS Roma vecht Inter om nog drie Champions League-tickets. Koploper SSC Napoli is met negentien punten voorsprong al uit zicht.