Enschedese storm brengt weinig teweeg: Twente verspeelt punten bij Excelsior

Enschedese storm brengt weinig teweeg: Twente verspeelt punten bij Excelsior

01-04-2023 20:38 Laatste update: 20:40
42

FC Twente leek een mindere periode achter zich te hebben gelaten, maar dat blijkt nu toch niet het geval. De Tukkers kwamen op bezoek bij Excelsior niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Sparta Rotterdam kan de vijfde plek daardoor over gaan nemen.

In de afgelopen maanden ging het plots minder bij Twente, dat veel punten morste. De afgelopen twee duels werden echter weer gewonnen, waardoor het tij gekeerd leek te zijn. Excelsior trad tegen Twente overigens aan met een nieuwe aanvoerder. Stijn van Gassel speelde met de band, in plaats van Redouan El Yaakoubi. Dat heeft alles te maken met de OneLove-discussie rondom de stopper.

In een regenachtig Rotterdam-Kralingen had Twente het niet makkelijk. De ploeg van trainer Ron Jans domineerde en kreeg veel kansen, maar het afmaken van de kansen lukte een stuk minder goed. Excelsior gokte aan de andere kan juist op de counter door in te zakken.

Toch was Twente een stuk gevaarlijker. De brilstand bleef alleen lang op het bord staan, waardoor Jans risico's besloot te nemen. Steeds meer Twente-spelers gingen mee naar voren, in de jacht op een treffer. Dat leverde ook een regen aan kansen op, maar die werden opnieuw niet benut. De bezoekers wisten een enkele Rotterdamse uitbraak echter ook te overleven.

Daardoor eindigde het treffen tussen Excelsior en Twente in een doelpuntloos gelijkspel. De Rotterdammers pakken zo een belangrijk punt in de degradatiestrijd. Twente verzuimt juist te profiteren van het puntenverlies dat nummer vier AZ leed. Als Sparta zondag weet te stunten en wint van Feyenoord, dan zakt Twente af naar de zesde plek.