Europees voetbal wordt monsterklus voor Chelsea na nieuwe mokerslag

01-04-2023 21:10
20

Chelsea heeft zaterdag in eigen huis verloren van Aston Villa. Door de nederlaag, alweer de tiende van deze Premier League-jaargang, slinkt de kans dat er volgend seizoen Europees voetbal te bewonderen is op Stamford Bridge.

Chelsea leek de afgelopen weken wat beter in vorm te raken. De ploeg van manager Graham Potter schakelde Borussia Dortmund uit in de Champions League en versloeg in de competitie zowel Leeds United als Leicester City, maar verslikte zich voor de interlandperiode weer in Everton (2-2).

Tegen Villa ging het opnieuw behoorlijk mis. Ollie Watkins opende na achttien minuten de score. De spits bleef koel oog in oog met Kepa Arrizabalaga, en wipte de bal over de doelman. Na de openingstreffer nam de thuisploeg het heft in handen. Dat resulteerde in een grote kans voor Mykhailo Mudryk, maar zijn slechte poging was een simpele prooi voor Emiliano Martínez.

Villa raakte voor rust nog de lat via John McGinn, maar mocht van geluk spreken dat het ging pauzeren met een voorsprong. Zo werd er onder meer nog een doelpunt van Ben Chilwell afgekeurd. Tien minuten na rust kregen The Blues een nieuwe mokerslag te verwerken. McGinn schoot knap raak na een afgeslagen hoekschop: 0-2.

Potter bracht nog Noni Madueke en de herstelde N’Golo Kanté, maar dat mocht niet baten. Chelsea staat nu elfde, Villa stijgt naar de negende plaats. Sinds de komst van Unai Emery (6 november) wonnen The Vilains al negen competitieduels. Alleen Arsenal (dertien) en Manchester City (tien) kunnen betere statistieken overleggen.