Trefzekere Ocampos opnieuw goud waard voor Sevilla in strijd tegen degradatie

01-04-2023 21:29
4

Lucas Ocampos heeft zaterdag een groot aandeel geleverd in de overwinning van Sevilla, dat verwikkeld is in een strijd tegen degradatie. De Argentijnse vleugelaanvaller maakte de openingstreffer in het duel met Cádiz, eveneens laagvlieger in Spanje.

Het is alweer het derde doelpunt van dit kalenderjaar voor Ocampos, die in januari Ajax na een mislukt huwelijk weer achter zich liet. In Amsterdam kwam hij tot slechts zes optredens. Bij Sevilla komt hij een stuk beter uit de verf. Drie weken terug was hij al belangrijk met de gelijkmaker tegen Almería (2-1 winst) en tegen Cádiz liet hij zich opnieuw gelden.

Ocampos schoot vijf minuten na rust raak, nadat doelman David Gil de bal losliet bij een hoekschop. Sevilla noemde de speler op Twitter 'Golcampos', maar de echte doelpuntenmachine bij de Zuid-Spaanse club is Youssef-En-Nesyri, die met de tweede treffer van het duel de overwinning veilig stelde. Het is alweer zijn elfde goal van 2023.

Sevilla, dat inmiddels geleid wordt door José Luis Mendilibar, stijgt nu naar de dertiende plek op de ranglijst. Het gat met plek achttien, die rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft, bedraagt vijf punten.