PSV wint gemakkelijk op emotionele avond en gaat over Ajax heen op ranglijst

01-04-2023 21:58 Laatste update: 02-04-2023 07:34
108

PSV heeft een fraaie overwinning geboekt op een avond vol met emoties. Op bezoek bij NEC namen de Eindhovenaren in de eerste helft al afstand, waardoor het uiteindelijk 2-4 werd. Ondertussen werd er stilgestaan bij het overlijden van Thijs Slegers.

Deze week overleed Slegers, de perschef van PSV, aan de gevolgen van acute leukemie. Daardoor speelde PSV met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd. In de twaalfde minuut klonk er ook nog een indrukwekkend applaus voor Slegers door De Goffert. Enkele minuten daarvoor had Luuk de Jong al de openingstreffer gemaakt. De aanvoerder van PSV was scherp toen NEC-goalie Jasper Cillessen een schot niet goed verwerkte.

PSV kwam überhaupt goed voor de dag in Nijmegen, terwijl het dit seizoen vaak punten laat liggen in uitwedstrijden. De bezoekers speelden flitsend en dat leverde ook een snelle 0-2 op. Olivier Boscagli tikte de bal van dichtbij binnen, waarna de Fransman overmand werd door emoties. Boscagli maakte tegen NEC namelijk zijn rentree in de basis na een jaar aan blessureleed.

Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-3: Joey Veerman werd het eindstation van een bijzonder vloeiende combinatie. Nadat Oussama Tannane en De Jong het nog even aan de stok kregen, klonk het rustsignaal in De Goffert. In de tweede helft maakte diezelfde De Jong al snel zijn tweede treffer van de avond. De goal werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na een VAR-check stond de 0-4 alsnog op het scorebord.

De mooiste treffer van de avond was echter afkomstig van Tannane. Met een harde knal in de korte hoek liet hij Joël Drommel kansloos, waardoor het 1-4 werd. Snel daarna werd een treffer van Johan Bakayoko na een tweede lange VAR-check afgekeurd. Aan de andere kant was het in de slotfase wel nog raak: uit een vrije trap bepaalde Tannane de einduitslag met een harde pegel op 2-4. Hij raakte daar echter wel geblesseerd bij.

PSV gaat door zijn simpele overwinning over Ajax heen op de ranglijst. Het staat nu tweede, maar de Amsterdammers gaan zondag nog op bezoek bij Go Ahead Eagles. Het gat tussen PSV en koploper Feyenoord bedraagt nu vijf punten.