Mokerslag voor Cambuur: Emmen trekt aan langste eind in bizarre kelderkraker

01-04-2023 21:55 Laatste update: 22:04
88

SC Cambuur heeft zaterdagavond in een cruciaal duel om lijfsbehoud verloren van FC Emmen. De Friezen kwamen nog wel op voorsprong, maar gaven die in de absolute slotfase volledig uit handen: 1-2.

Beide elftallen begonnen met een flink aantal wijzigingen aan het duel. Bij Cambuur speelde Navarone Foor vanwege een aantal blessures als aanvaller, terwijl bij Emmen onder anderen Richairo Zivkovic en Lorenzo Burnet terugkeerden in de basiself.

De eerste grote kans was voor Cambuur. Spits Bjorn Johnsen passeerde Emmen-doelman Mickey van der Hart, maar werd voordat hij kon afronden nog gehinderd door een heroïsche interceptie van verdediger Miguel Araujo. Ook Emmen werd gevaarlijk voor rust. Ahmed El Messaoudi zag een goede poging uiteenspatten op de paal.

In de tweede helft gingen de bezoekers weer op jacht naar de openingstreffer, waarbij het opnieuw de paal raakte. Tot grote frustratie van trainer Dick Lukkien kwam Emmen ook nog eens op achterstand. Paulissen kopte Cambuur fraai op voorsprong uit een voorzet van Daniël van Kaam: 1-0.

Emmen kwam tien minuten later alweer op 1-1, na een bekeken schot van El Messaoudi. In de 81e minuut was Ole Romeny dichtbij de 1-2, maar Robbin Ruiter hield Cambuur nog op de been. In de tweede minuut van de blessuretijd trokken de bezoekers alsnog aan het langste eind. Verdediger Jeroen Veldmate scoorde, tot grote vreugde van Lukkien en iedereen bij Emmen.

Door de overwinning klimt Emmen zelfs over Excelsior, dat evenveel punten heeft maar er een slechter doelsaldo op nahoudt. Voor Cambuur, dat stijf onderaan staat, dreigt nu echt degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.