Been: 'Hij kan makkelijk mee bij Feyenoord, maar dan speel je soms met tien man'

Been: 'Hij kan makkelijk mee bij Feyenoord, maar dan speel je soms met tien man'

01-04-2023 22:31
60

In de studio van ESPN wordt er na het treffen tussen NEC en PSV weer gediscussieerd over Oussama Tannane. Hugo Borst vraagt zich af of de creatieveling onder Arne Slot succesvol kan worden bij Feyenoord. Mario Been en Marciano Vink hebben echter hun twijfels.

NEC verloor zaterdagavond met 2-4 van PSV. Tannane was alsnog één van de uitblinkers, mede door zijn twee prachtige goals. "Ik wil toch nog één keer een pleidooi voor Tannane houden", begint Borst bij De Eretribune op ESPN. "Stel: Feyenoord pakt hem, dat zal niet al te duur zijn. Slot is dan zijn trainer: zou hij dan niet aan de leiband lopen, of zal hij toch af en toe ontploffen?"

Been twijfelt of dat een Feyenoord-move van Tannane een succes zou worden. "Voetbaltechnisch is hij natuurlijk van onschatbare waarde. Ik denk dat hij makkelijk bij Feyenoord mee kan voetballen, maar dan moet je er ook rekening mee houden dat je wel eens met tien man kan spelen. Hij heeft nou eenmaal dat hele korte lontje. Iedereen blijft er toch een discussie van maken, of hij dat ook bij een topclub zou hebben. Maar we zien het vaak genoeg. Ook vandaag: dan zet hij zijn voet op de enkel van Luuk de Jong. Dat blijft altijd het vraagteken dat topclubs met hem zullen hebben."

Vink vult zijn collega vervolgens aan. "Weet je wat ook het probleem is? In de top speel je ook tegen ploegen die zich ingraven. Het veld is klein en ze gaan er dan met tweehonderd procent agressie in. Bij elk duel of twijfelgeval is Tannane dan meteen gebrand. Ik heb al eerder gezegd: hij kan absoluut mee bij de top, maar als trainer wil je wel spelers hebben op wie je kunt rekenen en die dertig wedstrijden zonder incident kunnen spelen. Bij hem is dat alleen drie wedstrijden."