De Jong houdt vertrouwen in kampioenschap PSV: 'Heb gekkere dingen meegemaakt'

De Jong houdt vertrouwen in kampioenschap PSV: 'Heb gekkere dingen meegemaakt'

1 april - 22:30
32

Luuk de Jong heeft er nog altijd vertrouwen in dat PSV landskampioen kan worden. De spits gidste de Eindhovenaren zaterdagavond met twee doelpunten langs NEC (2-4), waardoor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij de tweede plek op de ranglijst heeft overgenomen van Ajax. 

"Ik denk dat we het in de hele eerste helft goed hebben gedaan, en dat we doen wat van ons wordt gevraagd", aldus De Jong na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Wat dat dan precies inhoudt? Scherp zijn en agressief de bal op het middenveld afpakken. Daar komt ook de 3-0 (Joey Veerman, red.) uit. Soms zakt dat wat weg en dan wordt het zo’n omschakelwedstrijd, maar dat gebeurde vandaag veel minder."

De zege van PSV in Nijmegen, die met een fraai eerbetoon ook in het teken stond van de overleden Thijs Slegers, levert de club voorlopig de tweede plek op. Het gat met koploper Feyenoord, dat zondag speelt tegen Sparta, bedraagt nu vijf punten. De Jong heeft nog vertrouwen in het kampioenschap. "Absoluut. Het kan altijd nog, maar we hebben het onszelf heel erg moeilijk gemaakt. Op dit moment is er een groot gat, maar ik heb wel gekkere dingen meegemaakt in mijn carrière. Als er een gaatje komt, gaan we er vol voor."

Volgende week zondag staat voor PSV het thuisduel met Excelsior op het programma. Midweeks wacht eerst nog het duel in de KNVB Beker, tegen Spakenburg. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie