Winnend Barça raakt verder uit zicht van Real Madrid: dubbelslag Lewandowski

Winnend Barça raakt verder uit zicht van Real Madrid: dubbelslag Lewandowski

1 april - 22:50 Laatste update: 22:53
14

FC Barcelona is zaterdagavond na de zege bij Elche weer een stukje dichter bij het Spaanse landskampioenschap gekomen. Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, maar mét de koelbloedige Robert Lewandowski werd er zonder enige moeite gewonnen: 0-4. 

De Jong raakte in de slotfase van het duel met Real Madrid (19 maart) geblesseerd, waarna hij de interlandperiode met Oranje aan zich voorbij moest laten gaan. Trainer Xavi, die koos voor een middenveld bestaande uit Sergi Roberto, Eric García en Gavi, zag hoe Lewandowski na twintig minuten de 0-1 voor zijn rekening nam. 

De tweede Barça-treffer viel pas na rust. Ansu Fati vond het net na een zeer fraaie solo, waarbij hij het halve veld overstak. Na dat doelpunt leek het verzet bij Elche, dat vanaf minuut één weinig in de melk te brokkelen had, gebroken. 

Tien minuten later werd het 0-3, via opnieuw Lewandowski. De Pool kreeg de bal van Gavi en vond ogenschijnlijk gemakkelijk het net. Het slotakkoord kwam van de voet van Ferran Torres, die met een bekeken schot de verre hoek vond: 0-4. 

Door de zege komt Barcelona op 71 punten uit 27 wedstrijden. Aartsrivaal en naaste achtervolger heeft liefst vijftien punten minder, maar speelt zondagmiddag nog wel de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie