'Weghorst volgend seizoen ook bij United: 'Hij is de leider van dat proces''

'Weghorst volgend seizoen ook bij United: 'Hij is de leider van dat proces''

2 april - 07:13
23

De kans lijkt zeer groot dat Wout Weghorst volgend seizoen weer voor Manchester United zal uitkomen. Manager Erik ten Hag is tevreden over de Nederlandse spits en wil met Burnley onderhandelen om de hardwerkende aanvaller een extra seizoen te huren.

Weghorst maakte zelf pas twee doelpunten bij The Red Devils, maar Ten Hag gebruikt de aanvaller voor andere doeleinden. De manager ziet Weghorst als een optie voor de langere termijn. "Natuurlijk. Ik denk dat hij heel veel elementen van het voetbal goed beheerst. Wout doet het heel goed voor ons. Hij is de leider van het proces in de pressing, hij begint met het onder druk zetten van de tegenstander en ook bij verdedigende pressing is hij erg goed", meent Ten Hag op een persmoment.

Door de Nederlandse aanvaller kunnen de andere spelers het beste spel laten zien, meent Ten Hag. "Wout neemt ook goede posities in en in zijn combinatie- spel doet hij het heel goed. Hij maakt goede bewegingen, maakt ruimte voor anderen, dus hij is ook goed bij vrije trappen en corners. Hij draagt echt bij aan dit team. Ik denk dat we na Kerstmis 25 wedstrijden hebben gespeeld en er twee hebben verloren. Weghorst heeft bijna alle wedstrijden gespeeld, dus hij is echt onderdeel van het succes", besluit Ten Hag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie