Spakenburg herinnert KNVB aan probleem bij stunt: 'Dat is al langer bekend'

Spakenburg herinnert KNVB aan probleem bij stunt: 'Dat is al langer bekend'

2 april - 07:40 Laatste update: 08:01
135

Spakenburg zal nog één keer moeten stunten om de finale van de KNVB Beker te halen, maar hoopt dat de KNVB bij een overwinning op PSV de finale van het bekertoernooi verplaatst. Voorzitter Marc Schoonebeek blijft volhouden dat de club op zondag weigert te voetballen.

Schoonebeek weet dat de kans klein is dat PSV opzij wordt gezet. "We hebben misschien twee procent kans dat we de finale halen. Maar mocht het toch lukken, dan voetballen we die niet op zondag. Dat kan niet eens met onze statuten", meent de voorzitter, opgetekend door het AD. "Het zou kunnen dat ze denken dat het mogelijke probleem vanzelf wordt opgelost en PSV van ons wint. Maar dat is dan wel een beetje struisvogelpolitiek."

De finale staat gepland op zondag 30 april en daar is alles al voor geregeld. Van uitzendrechten tot inzet van de politie. "Maar dat is toch allemaal ons probleem niet", meent Schoonebeek. "De inhoud van onze statuten is bekend. Volgens mij kan je al die dingen wel oplossen. Waarom zou je die finale niet een dag naar voren kunnen halen? Volgens mij heb je twee ploegen nodig voor een finale. En wij voetballen nu eenmaal niet op zondag."

Spakenburg is dit seizoen de grote verrassing in de KNVB Beker. De amateurploeg schakelde tijdens het toernooi al FC Groningen en FC Utrecht uit. De halve finale, tegen PSV, wordt komende dinsdag gespeeld om 20.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie