Cocu gelooft niet in degradatie: 'Dan halen we nog genoeg punten'

Cocu gelooft niet in degradatie: 'Dan halen we nog genoeg punten'

2 april - 07:59
31

Phillip Cocu denkt dat niet Vitesse aan het einde van het seizoen degradeert. De oefenmeester ging zaterdag onderuit tegen RKC Waalwijk, maar zag ook goede dingen bij zijn ploeg. 

Cocu meldde zich na afloop van het duel, dat met 1-0 verloren ging, bij ESPN. "Ik vond wel dat beide teams gelijkwaardig waren. Dat zij winnen, is een moment van individuele klasse. Die wedstrijd was echt in balans. Uiteindelijk gaat het om de wedstrijd winnen en je ziet dat het vertrouwen goed is bij RKC. Ze worden niet onrustig en wij vechten daar tegen. We rechtten onze rug uitstekend na de achterstand. We moeten meer halen uit de vier of vijf kansen die wij creëren."

De trainer van Vitesse weigert zijn spelers voor de bus te gooien. "Er was strijdlust, dat is een vereiste. We hebben een uur lang goed gevoetbald. Het is zuur om te slikken, maar ik zal dan toch voor de ploeg staan om ze te verdedigen. Ze hadden meer verdiend. Het gaat erom dat je vaker de kansen afmaakt en de nul houdt."

Vitesse staat gedeeld zestiende, maar heeft nog een gunstig programma voor de boeg. "Het zal voor ons echt strijden blijven tot de laatste wedstrijd. Er is veel gaande geweest", refereert Cocu onder meer aan alle problemen rondom GelreDome. "Je moet zeven wedstrijden met je ziel en zaligheid voor elk punt gaan strijden. Als wij de weg naar voren vinden en wat effectiever kunnen worden, ben ik er heilig van overtuigd dat we nog genoeg punten kunnen halen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie