'Voor Ajax is deze derby het laatste stukje hoop om nog aan de titel te denken'

'Voor Ajax is deze derby het laatste stukje hoop om nog aan de titel te denken'

2 april - 08:15
64

In Amsterdam en omstreken zal met veel interesse naar de stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord worden gekeken. Henk van Stee was als trainer actief bij beide clubs en weet dat de koploper het vaak lastig heeft op Het Kasteel.

Van Stee spreekt met het Algemeen Dagblad over de beladen derby. Sparta en Ajax gaan samen ver terug, maar Van Stee weigert te stellen dat de Rotterdamse club meer met Ajax heeft dan de stadsgenoot, die tevens koploper is. "Ja, de opleidingen van Ajax en Sparta werken samen en het klopt dat er vroeger op Het Kasteel gejuich klonk als Feyenoord ergens anders in het land op achterstand kwam. Maar verder is Sparta vooral met zichzelf bezig hoor."

Mede door de botsingen tussen Sparta en Feyenoord in het verleden zal de thuisploeg voldoende gemotiveerd zijn, stelt Van Stee. "Voor Ajax is deze derby misschien wel het laatste stukje hoop om nog in een titelstrijd verwikkeld te raken. Niet omdat er Spartanen zijn die de titel per se naar Amsterdam willen zien gaan en vooral niet naar de Kuip, maar omdat dit de lastigste wedstrijd nog is voor Feyenoord. Sparta heeft niets te verliezen."

Sparta-trainer Maurice Steijn zit daar anders in. "Ik heb juist heel veel sympathie voor Feyenoord. Ik zat als klein jongetje vanuit Den Haag met mijn vader en de mannen alle wedstrijden in de Kuip, en zij gingen ook naar uitduels. Voor mij geldt het zeker niet, maar hoe anderen ernaar kijken in de omgeving van Sparta, weet ik niet. Ik vind het vooral hartstikke mooi, ook voor de stad Rotterdam, dat we het beiden zo goed doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie