Meerdink staat voor lastige keuze: 'Dat is niet te combineren, weet ik ook wel'

Meerdink staat voor lastige keuze: 'Dat is niet te combineren, weet ik ook wel'

2 april - 08:32
22

AZ-trainer Pascal Jansen moet een lastig besluit nemen over reserve-spits Mexx Meerdink. De tiener kan zich melden voor de halve finale van de UEFA Youth League, maar kan ook zomaar nodig zijn bij de eerste ploeg in de Conference League.

Het jeugdteam van AZ schittert in Europa en rekende al met Eintracht Frankfurt, FC Barcelona én Real Madrid af. De Alkmaarders staan op 21 april in de halve finale in Nyon tegenover Sporting Lissabon in de UEFA Youth League. Een dag eerder speelt AZ echter het Conference League-duel met RSC Anderlecht. "Dat is niet te combineren, dat weet ik ook wel", meent Meerdink, opgetekend door De Telegraaf. "Maar mijn hart zegt: al moet ik van Alkmaar naar Zwitserland lopen om mee te mogen doen, dan doe ik dat. Ik zou het zelfs zwemmen, honderd procent."

Meerdink hoopt stiekem dat AZ hem nodig heeft voor het treffen in de Conference League. "Kijk: zoals het er nú voorstaat zit ik bij één en hou ik mijn focus bij één. Dat is het gewoon. Maar in welk team het ook zal zijn, ik zal mij voor honderd procent inzetten. Ik kan daar in Nyon zelfs nog topscorer van de Youth League worden, hoe mooi zou dat zijn? Maar om op dít podium met het eerste te mogen spelen, is ook fantastisch. Daar werk ik al als kleine jongen naar toe. Ik ben er trots op dat ik net een half uur heb mogen meedoen", besluit Meerdink, die zaterdag nog goed was van de enige treffer van Alkmaarse kant.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie