Emotionele Boscagli: 'Net geboren zoontje was een belangrijke inspiratiebron'

Emotionele Boscagli: 'Net geboren zoontje was een belangrijke inspiratiebron'

2 april - 08:57
12

Olivier Boscagli beleefde zaterdag een droomrentree bij PSV en hield het niet droog. De Franse verdediger moest bijna een jaar wachten om weer voor de Eindhovenaren te starten vanwege een gescheurde kruisband. 

Boscagli wist te scoren in het duel met NEC Nijmegen en reageert na afloop op de voor hem zo mooie avond. "Alle emotie kwam eruit na een lange reis van 356 dagen. Het schiet allemaal ineens door je hoofd", stelt de verdediger tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik herinnerde me ineens alle moeilijke momenten na de blessure, zoals de periodes waarin ik heb gehuild. Ik was na mijn operatie niet in staat om te lopen en ben nu heel blij dat ik zo hard heb geknokt."

De voetballer kon door de kwetsuur plots meer tijd met zijn gezin doorbrengen. "Mijn net geboren zoontje was daarbij een heel belangrijke inspiratiebron voor me. Dat was een van de weinige voordelen, dat je samen met je gezin veel momenten bij elkaar bent. De jaren daarvoor was dat niet altijd zo geweest, maar dat hoort bij voetbal."

De verdediger is blij dat PSV geen risico heeft genomen door te vroeg weer aan speeltijd te denken. "Ik wilde ook per se zonder twijfels of pijn terugkeren en dat is gelukt. Mijn knie is nu volledig fit en het was goed om er tijd voor te nemen. Of ik dinsdag tegen Spakenburg weer kan spelen, weet ik nog niet. Het was wachten op de kans en of dat de ideale opbouw is, moeten we intern bespreken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie