LIVE-discussie: Heitinga zet Bassey, Wijndal en Bergwijn op de bank bij Ajax

LIVE-discussie: Heitinga zet Bassey, Wijndal en Bergwijn op de bank bij Ajax

2 april - 10:55 Laatste update: 11:40
397

De opstelling van Ajax kent enkele verrassingen voor het Eredivisie-duel bij Go Ahead Eagles. John Heitinga gooit zijn opstelling op de schop en ruimt onder meer basisplaatsen in voor Brian Brobbey en Youri Baas.

Voor de twintigjarige linksback is het zijn basisdebuut voor Ajax. Hij verdringt Owen Wijndal naar de bank. Ook Calvin Bassey wordt gepasseerd, nadat hij voor de interlandbreak door het ijs zakte tegen Feyenoord. Edson Álvarez staat centraal achterin naast Jurriën Timber. Jorge Sánchez is de rechtsback, omdat Devyne Rensch nog altijd ontbreekt met een blessure.

Ook Steven Bergwijn neemt op de bank plaats in De Adelaarshorst. De aanvaller moest de voorbije interlandperiode aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Brobbey staat in de punt van de aanval, terwijl Dusan Tadic als linksbuiten speelt. Op het middenveld kiest Heitinga voor Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen.

Bij Go Ahead neemt Willum Willumsson de plaats weer in van Oliver Edvardsen. Van beide was het de vraag of ze een hele wedstrijd konden spelen. Dat gold ook voor Bobby Adekanye, maar hij verschijnt gewoon aan de aftrap. Bas Kuipers keert terug in de wedstrijdselectie, maar neemt op de bank plaats.

De opstellingen
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Nauber, Oppegard; Idzes, Rommens, Willumsson, Adekanye; Lidberg, Stokkers

Ajax: Rulli, Sánchez, Álvarez, Timber, Baas, Berghuis, Klaassen, Taylor, Kudus, Brobbey, Tadic

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie