Kramer: 'Ik ben financieel nog niet onafhankelijk, dus ga ik door'

Kramer: 'Ik ben financieel nog niet onafhankelijk, dus ga ik door'

2 april - 11:13
26

Michiel Kramer baalt als een stekker dat hij de wedstrijd tegen Feyenoord mist in De Kuip. De 34-jarige spits van RKC Waalwijk kreeg zaterdag tegen Vitesse (1-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij geschorst is.

Kramer kan zich niet vinden in de beslissing van arbiter Serdar Gözübüyük, die hem bestrafte voor een duel met Kacper Kozlowski in de 82e minuut. "Ik vind het geen gele kaart", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie. "Hierdoor mis ik de mooiste wedstrijd van het seizoen in mijn optiek. Feyenoord is mijn club, daar had ik graag tegen willen spelen."

Toch besluit de oud-speler van de Rotterdammers op zijn tong te bijten. "Ik kan wel weer iets over de scheidsrechter gaan zeggen, maar dan krijg ik weer een officiële waarschuwing of een boete of zo. Die jongen gaat gillen, ik krijg een gele kaart en hij staat op en loopt verder. Ik denk dat de scheidsrechter de situatie niet helemaal goed inschatte. Ik baal er wel van."

Kramer verlengde eerder deze week zijn contract bij RKC tot medio 2025. Hij stelt goed op zijn plek te zitten in Waalwijk. "Ze zijn bij RKC serieus geïnteresseerd in de mens achter de voetballer. Dat heb ik niet veel meegemaakt. Er worden veel gesprekken gevoerd met de jongens. Hoe ze zich voelen, hoe het thuis gaat etcetera, etcetera. De mens staat centraal. Dat is best wel bijzonder. Ik voel me hier op mijn gemak en heb het plezier weer een beetje teruggevonden."

Na het duel met Vitesse verscheen Kramer ook al voor de camera van ESPN om zijn keuze toe te lichten. "Ik zei ooit dat ik zou stoppen als ik dertig was en financieel onafhankelijk. Maar dat ben ik nog niet, dus ga ik nog lekker door. Dan ben je wat jonger en dan zeg je misschien weleens dingen die niet helemaal handig zijn. Ik heb het heel erg naar mijn zin, dus daarom heb ik twee jaar bijgetekend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie