'Het slachtofferen van Taylor was ook wel de makkelijkste weg'

'Het slachtofferen van Taylor was ook wel de makkelijkste weg'

2 april - 11:50
53

Kenneth Taylor doet er goed aan om zich vast te houden aan Matthijs de Ligt. Dat stelt Willem Weijs. Net als de twintigjarige middenvelder van Ajax beleefde de verdediger ooit een desastreus debuut in Oranje.

Weijs zag dat zijn voormalige pupil Taylor de kop van jut was na het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. "Vooropgesteld: ik vind het altijd makkelijk scoren om een matige prestatie van het hele team toe te wijzen aan een individu", zegt de ex-jeugdtrainer van Ajax bij de NOS. "Misschien was het slachtofferen van Taylor ook wel de makkelijkste weg. Hij is de jongste speler en heeft nog geen grote staat van dienst. Je ziet vaak dat als trainers iets teweeg willen brengen, ze eerder voor dit soort spelers kiezen dan voor gearriveerde spelers zoals Georginio Wijnaldum of Memphis Depay."

Weijs ziet De Ligt als het perfecte voorbeeld voor Taylor als het aankomt op mentale weerbaarheid. "Hij kwam heel snel bij Ajax, ging even flink op zijn bek, maar pakte de draad al snel weer op. En kijk waar De Ligt nu staat. Daar moet Taylor zich aan vasthouden", aldus de huidige assistent van Lommel, die vertrouwen heeft in de middenvelder. "Ik ken hem als een heel evenwichtige, zelfbewuste en zelfverzekerde jongen. Ik verwacht dat de terugslag bij hem mee zal vallen."

Voor Taylor is nog niets verloren, benadrukt Weijs. "Ik blijf me verbazen dat er door veel scouts voornamelijk wordt gekeken naar de techniek, doeltreffendheid of snelheid van een speler. Een toptalent kenmerkt zich voor mij hoe hij mentaal in elkaar steekt, hoe ambitieus hij is en hoe hij omgaat met tegenslag. Bij Taylor zit dat wel goed. Geen enkele twijfel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie