Heitinga licht Ajax-keuzes toe: 'Wijndal heeft me niet voldoende overtuigd'

Heitinga licht Ajax-keuzes toe: 'Wijndal heeft me niet voldoende overtuigd'

2 april - 12:10
111

Ajax-trainer John Heitinga is nog niet voldoende overtuigd van Owen Wijndal. De 23-jarige linksback is daarom gepasseerd voor het Eredivisie-duel bij Go Ahead Eagles. 

Wijndal wordt vervangen door basisdebutant Youri Baas. "Owen Wijndal heeft me nog niet voldoende overtuigd", vertelt Heitinga bij ESPN. 'Youri is geblesseerd geweest, maar doet het hartstikke goed op de training. Dat is het mooie van concurrentie, nu kies ik voor Youri Baas."

Heitinga legt uit wat hij verwacht van Wijndal, die van voorganger Alfred Schreduer al soortgelijke kritiek kreeg. "We hebben hem gehaald van AZ en op dat moment was hij ook international. Als je spelers van andere clubs haalt, moet je een bijdrage leveren. Daar ben ik nog niet volledig van overtuigd. Je kunt vluchten of vechten en hij moet nu gaan vechten. Het is voor dit duel. Ik wil daarin een reactie zien."

De reserverol van Bergwijn heeft te maken met het feit dat hij nog geen negentig minuten kan spelen. Daardoor start Brobbey. "Voor Brian is het een mooi moment om het te laten zien. Het is een ideale situatie voor hem en hij heeft zelf in de hand', zegt de coach. 'Je kan wachten tot ze trainen zoals ze moeten trainen, maar soms moet je ze er ook ingooien. Brian heeft exceptionele kwaliteiten en is fysiek niet normaal sterk. Nu gaat het om volhouden. Hij heeft ambitie, wil de club helpen en wil heel graag topscorer worden."

Volgens Heitinga is Brobbey nog steeds niet in staat om drie duels in één week te spelen. "Dat begint bij de intrinsieke motivatie bij spelers zelf. We weten allemaal dat Brian ons naar een hoger niveau kan brengen, maar dat moet hij structureel doen. Daarom is de concurrentie er en vandaag mag hij het laten zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie