Heitinga witheet na 'schandalige beslissing': 'Zo kun je geen prijzen pakken'

Heitinga witheet na 'schandalige beslissing': 'Zo kun je geen prijzen pakken'

02-04-2023 14:56 Laatste update: 15:04
395

John Heitinga is woest na het puntenverlies van Ajax bij Go Ahead Eagles (0-0). Niet op zijn ploeg, maar op de arbitrage. Omdat de VAR geen buitenspellijn kon trekken, telde het doelpunt van Mohammed Kudus niet.

Na afloop kan Heitinga zijn frustraties niet verbergen. "Als iemand mij kan aantonen dat het buitenspel is...", begint de verbijsterde Ajax-trainer bij ESPN. "Waarom steek je überhaupt je vlag omhoog als je het niet honderd procent zeker weet? Er is een VAR, laat het doorlopen en wacht het moment af. Hier moet je heel kritisch naar kijken..."

Wedden

Meer odds

"Het is een schandalige beslissing", vervolgt Heitinga. "We maken een goal, hun keeper (Jeffrey de Lange, red.) wordt man of the match, je creëert een aantal kansen... Maar zo kun je geen prijzen pakken. Dat is de constatering die we helaas al vaker hebben gezien. De VAR neemt beslissingen die niet in ons voordeel uitvallen."

Heitinga zegt niet alles aan de arbitrage te wijten. "Zeker niet, maar dit is wel een belangrijk moment. Als er mensen zijn die kunnen aantonen dat het buitenspel is, dan hoor je mij niet. Anders vind ik het een schandalige beslissing. Als die goal wél geteld wordt..."