'Ik zat op mijn knieën en smeekte de club om Verbruggen niet te verkopen'

'Ik zat op mijn knieën en smeekte de club om Verbruggen niet te verkopen'

7 april - 07:27
13

Bart Verbruggen had meerdere mogelijkheden om Anderlecht te verlaten, maar besloot de club trouw te blijven. Dat heeft het mede te danken aan keeperstrainer Frank Boeckx, die de leiding gesmeekt heeft om Verbruggen te houden.

Anderlecht vroeg Boeckx aan het begin van dit seizoen of het een goed idee was om Verbruggen te verkopen. Hij is letterlijk op zijn knieën gegaan om hen te smeken het niet te doen. "Ja, dat heb ik toen zo tegen Peter Verbeke (voorzitter Anderlecht, red.) gezegd. Hij zat op dat moment in Italië", aldus Boeckx in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb hem toen aangeraden om de prijs van de 'Rosso di Montalcino' te vergelijken op de wijnkaart met die van een 'Brunello di Montalcino' uit een goed jaar. Dat is maal drie hé. Door hem even te laten rijpen zal dat nu ook zo zijn met Verbruggen."

Boeckx gelooft vooral dat Verbruggen mentaal erbovenuit steekt. "Mentale stabiliteit komt gaandeweg door veel matchen te spelen. Hij is nu al onverstoorbaar. Ik heb hem dat nog nooit verteld, maar de manier waarop Bart met de dood van zijn vader een paar jaar geleden is omgegaan, daar kan ik alleen maar het grootste respect voor opbrengen."

"Als ik hem was, dan bleef ik nog bij Anderlecht. Hij heeft in elk geval het potentieel. Het talent, het lichaam, de voeten, het inzicht, alles wat een moderne keeper moet hebben. Maar er komt een moment dat het minder gaat. Dat hij eens een fout maakt of twee matchen op rij minder presteert. Hoe gaat hij daar dan mee om? Al denk ik dat hij dat allemaal kan plaatsen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s