Verbruggen is op dit moment al de beste keeper van Nederland

"Verbruggen is op dit moment al de beste keeper van Nederland"

11 april - 07:56
41

Ronald Waterreus vindt Bart Verbruggen nu al de beste keeper van Nederland. De oud-doelman van onder meer PSV kent de twintigjarige sluitpost van Anderlecht al een tijdje.

"Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en we hebben persoonlijk contact gehouden. Er is in zijn privéleven wel het één en ander gebeurd. Hij is zijn vader vrij jong verloren, dat is mij helaas ooit ook overkomen. Daardoor hebben we een vriendschappelijke band. Zo mag ik het wel noemen", zegt Wattereus bij Rondo.

Volgens de zevenvoudig international is Verbruggen 'echt zo goed als ze zeggen'. "Hij is gewoon niet te stoppen. Ik sprak Jan Vennegoor of Hesselink van de week. Ik zei: dit is Sander Westerveld, maar dan nog beter. Dat was ook zo'n keeper die alles had. Het lichaam, fysiek, uitstraling. Dat heeft Bart ook, alleen is Bart nog iets beter. Zonder Sander ook maar iets te kort te willen doen."

"Verbruggen heeft de rust. Als je met hem praat, is het geen jongen van twintig jaar. Het is een volwassen kerel. Hij weet precies wat hij wil", aldus Waterreus. "Ik denk dat hij op dit moment al de beste Nederlandse keeper is, ja." 

Burnley
Verbruggen wordt in verband gebracht met Burnley. Hoewel de ploeg van Vincent Kompany onlangs promotie naar de Premier League veiligstelde, is dat volgens Waterreus al 'een gepasseerd station'. "Daar gaat hij niet meer naartoe. Dat Anderlecht hem als eerste keeper heeft gekozen, gaat ze deze zomer of anderes een zomer later geen windeieren leggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s