Belgische MLS-speler trekt boetekleed aan in racisme-rel: 'Heb een fout gemaakt'

Belgische MLS-speler trekt boetekleed aan in racisme-rel: 'Heb een fout gemaakt'

11 april - 09:24
44

De Belg Dante Vanzeir heeft zich verontschuldigd voor een racisme-rel in de Major League Soccer. De New York Red Bulls-speler maakte vermoedelijk een racistische opmerking richting voormalig SC Cambuur-speler Jamiro Monteiro. Vanzeir reageert in een statement van zijn club.

Vanzier biedt zijn excuses aan via de clubkanalen van de NY Red Bulls. 'Ik wil me oprecht verontschuldigen richting de spelers van San José Earthquakes. Ik wil alles doen wat ik kan om deel uit te maken van de verandering die in onze sport en in de hele wereld moet gebeuren. Ik wil me ook excuseren bij mijn teamgenoten, stafleden, de club en de fans. Ik heb een fout gemaakt en zal de nodige stappen ondernemen om te groeien', aldus de Belgische speler.

Earthquakes-speler Jeremy Ebobisse beschuldigde Vanzeir van racistische uitlatingen na het onderlinge duel. De woorden van de Belg waren volgens Ebobisse niet aan hem gericht, maar aan zijn teamgenoot Monteiro, die op beelden aangeslagen oogde na het incident. De Kaapverdiaan kwam uit voor Heracles en SC Cambuur, voordat hij naar Amerika vertrok.

Vanzeir legt zich neer bij een te verwachten straf. 'Ik accepteer de volledige verantwoordelijkheid van mijn acties. Hoewel het niet de bedoeling was om met mijn taalgebruik iemand te kwetsen of te beledigen. Ik weet dat ik het toch gedaan heb. Sorry. Ik accepteer elke mogelijke schorsing of boete die door de Major League Soccer en de club wordt opgelegd. Ik wil deze kans gebruiken om mezelf te verbeteren, na te denken en samen te werken met organisaties die racisme aanpakken', besluit de New York Red Bulls-aanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s