Van Hooijdonk snapt vergelijking en rekent af met 'dom gelul': 'Respect voor hem'

Van Hooijdonk snapt vergelijking en rekent af met 'dom gelul': 'Respect voor hem'

14 april - 14:18
28

Sydney van Hooijdonk wordt naar eigen zeggen regelmatig vergeleken met Wout Weghorst. De spits van sc Heerenveen begrijpt dat wel, al ziet hij ook dat de Oranje-international op bepaalde punten anders is dan hij. De kritiek die Weghorst soms krijgt, vindt Van Hooijdonk echter 'dom gelul'.

In een interview met ESPN krijgt Van Hooijdonk een foto van Weghorst te zien. De jeugdinternational wordt naar eigen zeggen regelmatig vergeleken met de spits van Manchester United. "Ja, die hoor ik wel vaak. Ook een tijd terug al, toen hij nog bij AZ en Heracles zat. Ik vind hem wel echt een goede spits geworden, ik heb respect voor hoe hij zich heeft ontwikkeld naar dit niveau."

"Qua trap denk ik dat ik beter ben", lacht Van Hooijdonk. "Maar hij heeft weer andere dingen waar hij beter in is. Ik snap de vergelijking wel: de lengte, de motoriek die er anders uit ziet dan bij sommige stylisten en hard werken en daardoor jezelf naar boven werken. Dat heeft hij echt fantastisch gedaan."

"Ik word er altijd een beetje moe van als mensen zeggen: hij kan helemaal niet voetballen. Erik ten Hag is één van de beste trainers, denk ik. Waarom zou hij Weghorst zo vaak opstellen, als hij niet kan voetballen? Dat vind ik eigenlijk altijd dom gelul van mensen", besluit Van Hooijdonk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s