'Van Hooijdonk prijkt op scoutingslijstjes en kan in voetsporen van vader treden'

'Van Hooijdonk prijkt op scoutingslijstjes en kan in voetsporen van vader treden'

17 april - 19:36 Laatste update: 20 april - 19:19
26

Het is niet ondenkbaar dat Sydney van Hooijdonk binnenkort in de voetsporen van zijn vader treedt. De jeugdinternational staat volgens The Athletic namelijk op de lijst van spelers die Nottingham Forest heeft gescout. Daar maakte Pierre van Hooijdonk jaren geleden furore.

Nottingham Forest is nog niet concreet voor Van Hooijdonk junior, maar het is wel duidelijk dat de naam van de Heerenveen-spits op lijstjes van de club prijkt. De aanvalsleider staat nog altijd onder contract bij Bologna, dat hem dit seizoen verhuurt aan sc Heerenveen. Van Hooijdonk liet recent echter doorschemeren dat hij wel toe is aan een stapje hogerop.

Van Hooijdonk kan met een overstap naar de nummer achttien van de Premier League zijn vader dus achterna gaan. In het seizoen 1997/98 scoorde Van Hooijdonk senior maar liefst 29 keer op het tweede niveau van Engeland voor Nottingham, waarna de club uiteindelijk promoveerde naar de Premier League. In het seizoen dat volgde scoorde Van Hooijdonk zes keer, terwijl hij meerdere duels miste omdat hij in staking ging. Uiteindelijk degradeerde Nottingham weer, terwijl Van Hooijdonk naar Vitesse vertrok.

Van Hooijdonk junior is de laatste weken goed op dreef bij Heerenveen. Momenteel staat de teller op dertien Eredivisie-goals dit seizoen voor de geboren Bredanaar. Van Hooijdonk kende dit seizoen echter ook even een mindere periode in Friesland, waardoor hij zelfs even op de bank belandde.

'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s