'Raad van commissarissen Ajax wil zichzelf 'zeer forse loonsverhoging' geven'

'Raad van commissarissen Ajax wil zichzelf 'zeer forse loonsverhoging' geven'

18 april - 12:52
242

De raad van commissarissen van Ajax staat op het punt om zichzelf een 'zeer forse loonsverhoging' te geven. Dat meldt RTL Z. Het zou gaan om 35.000 tot 50.000 euro per jaar.

Een commissaris van Ajax werkt nu nog op vrijwillige basis, maar de huidige raad stelt voor om iedereen 35.000 tot 50.000 euro te gaan betalen. Het is de bedoeling dat het salarisplan op 26 mei in stemming wordt gebracht op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

'De voorzitter en de commissaris voetbalzaken krijgen daar nog een toeslag van 15.000 euro per jaar bovenop', aldus RTL Z. Pier Eringa staat sinds kort aan het hoofd van Ajax' raad van commissarissen. Jan van Halst is de beoogde commissaris voetbalzaken.

De raad van commissarissen controleert het werk van de directie van een bedrijf, in dit geval Ajax. Vaak is het geen fulltimebaan. De rvc van Ajax noemt de nieuwe beloning zelf 'passend gezien de tijdsbesteding en verantwoordelijkheden'. Een woordvoerder laat weten dat de plannen al jaren op tafel liggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie