Ajax-erelid woedend op rvc: 'Clubliefde bestaat alleen nog bij oude ballen als ik'

Ajax-erelid woedend op rvc: 'Clubliefde bestaat alleen nog bij oude ballen als ik'

19 april - 07:10
116

Ajax-erelid Arie van Os heeft geen enkel goed woord over voor het plan van de raad van commissarissen om zichzelf financieel een extra zakcentje te geven. Het gaat daarbij om loonsverhogingen van 35.000 euro bruto en voor Jan van Halst en voorzitter Pier Eringa zelfs 50.000 euro.

"Elke dag als ik de krant open sla, laat ik me steeds verrassen", vertelt de 86-jarige Van Os in gesprek met De Telegraaf. Van Os zat zelf ook langere tijd in het bestuur van Ajax. "Dit past wat mij betreft precies in de chaos van afgelopen weken. Clubliefde bestaat kennelijk alleen nog bij een paar oude ballen, zoals ik. Voor die paar uurtjes werk per jaar is elk bedrag te veel."

Van Os doet nog een oproep voor de Vereniging Ajax, die over de keuze gaat van de beloning. "Houd dit waanzinnige plan tegen. Maar dat de agenda nu al is gepubliceerd en toegelicht, doet me vrezen dat de beloning al lang is bekokstoofd. En dat zou ik een heel slechte zaak vinden."

Woensdag kwam RTL Z met het nieuws dat de rvc van Ajax zichzelf een dikke loonsverhoging wilde geven. Het zou dus voor Van Halst en Eringa gaan om een extra bedrag van 15.000 euro. Volgens een woordvoerder liggen deze plannen al jaren op tafel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s