Blind spreekt zich uit: 'Verschrikkelijk, het moet er zo snel mogelijk uit'

Blind spreekt zich uit: 'Verschrikkelijk, het moet er zo snel mogelijk uit'

22-04-2023 16:50
67

Daley Blind en Siem de Jong spreken zich fel uit over kunstgrasvelden in het betaalde voetbal. De middenvelder van De Graafschap vermijdt de duels op nepgras tegenwoordig en Blind hoopt dat kunstgras helemaal gaat verdwijnen.

"Kunstgraswedstrijden sla ik tegenwoordig even over", begint De Jong in de podcast Football is Life. "Op kunstgras reageer ik wat heftiger. Nadat ik terugkwam van mijn blessure hadden we twee kunstgraswedstrijden, toen hebben we besloten dat we dat niet meer gaan doen. Als het nodig was om in te vallen, kon het, maar als we 3-0 voor stonden, liever niet."

De Jong concludeert dat de kans op blessures op kunstgras toenemen, naarmate je ouder wordt. Blind kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Ik vind het verschrikkelijk, het moet er zo snel mogelijk uit", foetert de Bayern München-verdediger, die met Ajax geregeld op kuntgras moest spelen. "Het is uiteraard veel harder dan gewoon gras. Als ik er een wedstrijd op speel, krijg ik daarna last van mijn rug of mijn knieën. Dat zit hem meer in stijfheid."

Blind vertelt dat hij geregeld jeugdspelers van Ajax, die zijn opgegroeid met kunstgras, spreekt. "Die weten niet beter en misschien zijn hun lichamen er daarom meer op aangepast. Zij vinden het geen probleem om op kunstgras te spelen, sommigen vinden het zelfs wel lekker." Toch houdt Blind voet bij stuk. "In Engeland zal nooit kunstgras komen. Het ziet er toch ook niet uit? Alleen daarom moet je het al niet doen."