Sydney van Hooijdonk mist nog iets van zijn vader: 'Zal ik moeten krijgen'

Sydney van Hooijdonk mist nog iets van zijn vader: 'Zal ik moeten krijgen'

22 april - 22:14
16

Sydney van Hooijdonk leek sc Heerenveen vrijdag naar drie punten te schieten, maar in het laatste kwart kantelde FC Emmen de wedstrijd. De 23-jarige spits weet wel waar het aan schort in de selectie van coach Kees van Wonderen.

Van Hooijdonk scoorde twee keer en mag zich daardoor de nieuwe topscorer van de Eredivisie noemen, maar een hattrick van Ole Romeny verpestte zijn feestje. De Emmen-aanvaller boog de score om met goals in de 74e en 92e minuut (2-3). "Als Emmen een paar keer door ons heen speelt, dan raken we van slag. Ik denk dat we veel te lief zijn. Dat is denk ik het grootste probleem", stelt Van Hooijdonk voor de camera van ESPN.

"We hebben sowieso een selectie zonder echt veel klootzakken. Ik denk dat je die wel nodig hebt als je iets wil bereiken. Dat is wel een probleempje. Je kunt het wel worden, maar het moet vooral in je zitten. Dat soort jongens staan op als teams het moeilijk hebben. Daar hebben wij er te weinig van", aldus Van Hooijdonk, die wat dat betreft advies kan inwinnen bij vader Pierre. "Zeker. Ik denk dat het één van de redenen is waardoor hij zover is gekomen."

Zelf moet Van Hooijdonk junior daarin nog stappen zetten. "Ik ben ook een stuk jonger, misschien komt het als ik ouder word. Nu heb ik het nog niet zo in me. Maar als ik straks ergens anders speel, dan zal ik dat meer moeten krijgen." Bijvoorbeeld in de Serie A bij broodheer Bologna, bedoelt hij. "Daar moet je je tegen wapenen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s