VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier met trio, één Feyenoorder

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier met trio, één Feyenoorder

24 april - 10:00 Laatste update: 10:06
47

PSV is na de dertigste speelronde van de Eredivisie hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Na de zege op Ajax leveren de Eindhovenaren drie spelers. Ook Feyenoord, AZ, sc Heerenveen, FC Volendam, Excelsior en FC Emmen zijn van de partij.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Meerdere wereldreddingen van Van Gassel moesten er aan te pas komen om Excelsior op de been te houden tegen Vitesse. Hij is dit seizoen, met 155 reddingen, de keeper met de meeste saves in de Eredivisie.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Wie is de beste verdediger van Feyenoord dit seizoen? Goede kans dat de keuze op Hancko valt, zelfs afgezet tegen wekelijkse uitblinkers Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner. Ook tegen FC Utrecht weer soeverein.

Kik Pierie (Excelsior)
"Hij geeft ons iets extra's, hij is in veel zaken van een hoger niveau", zei trainer Marinus Dijkhuizen na het doelpuntloze gelijkspel van Excelsior tegen Vitesse. Pierie heeft zijn loopbaan weer helemaal op de rit.

Yukinari Sugawara (AZ)
Met een afgemeten voorzet op Sven Mijnans zette Sugawara zijn ploeg op het goede spoor tegen RKC Waalwijk. De Japanse vleugelverdediger staat al op acht assists en zet zichzelf steeds nadrukkelijker in de markt.

Carel Eiting (FC Volendam)
De standaardsituaties van de fijnbesnaarde linkspoot zijn goud waard voor Volendam, dat vrijdagavond ook won van hekkensluiter SC Cambuur en zo goed als veilig is. Eiting lijkt na dit seizoen weer toe aan een stap hogerop.

Damon Mirani (FC Volendam)
Twee rake kopballen van Mirani bezorgden Volendam de winst tegen Cambuur. Sinds de WK-break gaat de ploeg van trainer Wim Jonk als de brandweer en daarin speelt de middenvelder een sleutelrol.

Joey Veerman (PSV)
Met bondscoach Ronald Koeman op de tribune was de topper tegen Ajax hét moment om zich te laten zien. Dat lukte. De Volendammer maakte indruk en speelde een hoofdrol in de aanloop naar de 2-0 en 3-0 van PSV.

Xavi Simons (PSV)
Het duurde een helft, maar toen Simons eenmaal op gang was, stond er geen maat meer op de kersverse twintiger. Hij was ongrijpbaar voor de verdediging van Ajax en bekroonde zijn ijzersterke optreden met een zelf versierde strafschop.

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
Door zijn twee doelpunten tegen FC Emmen heeft Van Hooijdonk goede papieren om in de voetsporen van vader Pierre te treden. Die werd in het seizoen 2001/2002 topscorer van de Eredivisie, een titel die nu ook binnen handbereik is voor Van Hooijdonk junior.

Luuk de Jong (PSV)
Gras is groen, water is nat, De Jong scoort met het hoofd tegen Ajax. Hij kwam dit seizoen moeizaam op gang, maar scoorde zondag twee keer tegen Ajax en staat nu op negen goals in zijn laatste negen Eredivisie-duels.

Ole Romeny (FC Emmen)
Van Hooijdonk dacht als nieuwe topscorer van de Eredivisie de held van de avond te worden in Heerenveen, maar Romeny stal zijn show met een onvervalste hattrick. Als Emmen zich rechtstreeks handhaaft, dan verdient Romeny een standbeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s