Van Hooijdonk nieuwe topscorer: 'Maar Heerenveen is zijn plafond, denk ik'

Van Hooijdonk nieuwe topscorer: 'Maar Heerenveen is zijn plafond, denk ik'

24 april - 14:01
86

Sydney van Hooijdonk scoort de laatste weken aan de lopende band en is de favoriet voor de topscorerstitel in de Eredivisie, maar Aad de Mos is geen fan. Volgens de oud-trainer is sc Heerenveen zijn plafond.

De Mos noemt Van Hooijdonk wel 'een echte goalgetter'. "Hij kent het strafschopgebied als zijn broekzak, maar hij is en blijf wel iemand die afhankelijk is van zijn ploeggenoten. In zijn eentje kan hij het niet", aldus de analist bij ESPN. "Ik denk dat Heerenveen zijn plafond is."

Koeman positiever
Van Hooijdonk, gehuurd van het Italiaanse Bologna, staat op vijftien doelpunten in de Eredivisie. Dat is ook in Zeist opgevallen. Ronald Koeman erkent dat de 23-jarige spits wordt gevolgd. De bondscoach is in tegenstelling tot De Mos wel positief. "Je mag veel zeggen, maar Van Hooijdonk heeft vijftien goals gemaakt", zei hij zondagavond bij Studio Voetbal.

"Van Hooijdonk heeft een neusje voor de goal en hij speelt niet bij een club waar hij iedere week heel veel kansen krijgt. Volgens mij is hij ook nog regelmatig gewisseld. Dus alle credit", aldus Koeman, die meteen een kanttekening plaast. "Het zal wel beter moeten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s