MLS-spits Vanzeir doet zijn verhaal na racismerel: 'Achteraf zag ik de impact pas'

MLS-spits Vanzeir doet zijn verhaal na racismerel: 'Achteraf zag ik de impact pas'

24 april - 21:06 Laatste update: 23:09
42

New York Red Bulls-spits Dante Vanzeir heeft zijn verhaal gedaan na de racisme-rel, die de Belg uiteindelijk onder meer een schorsing van zes wedstrijden opleverde. Hij ontkent het n-woord te hebben gebruikt, wat werd beweerd, maar geeft wel toe de scheidsrechter te hebben beledigd. 

Vanzeir maakte afgelopen winter de overstap van Union Sint-Gillis naar New York Red Bulls, waarmee hij begin deze maand tegen San José Earthquakes speelde. Tijdens dat duel zou hij zich racistisch hebben uitgelaten jegens Jamiro Monteiro. 

Vanzeir bood snel zijn excuses aan en gaf aan 'alle noodzakelijke stappen om als mens te groeien zou nemen'. In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt hij uitgebreider terug op het incident. "Ik heb het n-woord niet gebruikt. De scheids floot voor een overtreding van mij. Ik ging met hem in discussie en vervolgens richtte hij zich tot de spelers die op de grond lagen. Intussen gromde ik wat tegen mezelf over de scheids: What a monkey. In de zin van wat een clown, wat een dommerik. Omdat ik vond dat hij de foute beslissing nam."

De scheidsrechter in kwestie was de (blanke) AIsmir Pekmic. "Ik heb daarom niet aan gedacht aan racisme. Maar toen zag ik de reacties van de anders spelers. Ze dachten dat ik het tegen een van hen had, dat was niet het geval", vervolgt Vanzeir. "Achteraf zag ik pas welke impact dat woord op de spelers had. Het spijt me dat ik er mensen mee gekwetst heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s