Ajax praat met Arda Güler, Turks toptalent ziet Amsterdammers zitten

Ajax praat met Arda Güler, Turks toptalent ziet Amsterdammers zitten

26 april - 16:56 Laatste update: 17:17
172

Ajax probeert Arda Güler te verleiden tot een overstap naar Amsterdam. De Nederlandse topclub voert al gesprekken met de entourage van het achttienjarige toptalent van Fenerbahçe, melden bronnen aan VoetbalPrimeur.

De achttienjarige spelmaker is zelf enthousiast over een mogelijke transfer naar Ajax, maar de concurrentie is groot. Hij weet zich in de belangstelling van meerdere grote clubs uit Europa. Zo brachten Spaanse media hem al in verband met FC Barcelona, terwijl vanuit Engeland Newcastle United interesse zou tonen.

Güler beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Fenerbahçe, hoewel hij nog niet altijd in de basis staat. De aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, speelde tot dusver vijftien duels in de Süper Lig en verscheen zes keer aan de aftrap. Hij was goed voor vier doelpunten en één assist. 

Güler ligt nog tot medio 2025 vast bij Fenerbahçe. Technisch manager Klaas-Jan Huntelaar van Ajax bracht onlangs nog een bezoek aan Turkije, waar hij meerdere spelers bekeek.

De interesse van Ajax in het Turkse toptalent kwam al ter sprake in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Beluister de aflevering hieronder:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie