Van de Kerkhof ziet 'pluspunt' voor Ajax: 'Zal tien tot vijftien procent schelen'

Van de Kerkhof ziet 'pluspunt' voor Ajax: 'Zal tien tot vijftien procent schelen'

26-04-2023 19:41
45

Willy van de Kerkhof denkt dat Ajax 'tien tot vijftien procent' sterker wordt door de terugkeer van Edson Álvarez in de bekerfinale, maar toch verwacht hij dat PSV opnieuw als winnaar uit de bus zal komen. Ajax en PSV staan zondag in de bekerfinale tegenover elkaar.

PSV versloeg Ajax afgelopen weekend al met 3-0. De Eindhovenaren willen de Amsterdammers in De Kuip voor de vierde keer dit seizoen gaan verslaan. Van de Kerkhof heeft er vertrouwen in dat dat lukt. "Ik ga er toch voor dat Ajax dit niet zo snel kan repareren in een week tijd en dat PSV zondag met de beker naar Eindhoven rijdt", zegt hij tegen Veronica.

Als PSV de beker wint, kan er volgens Van de Kerkhof echter niet gesproken worden van een goed seizoen in Eindhoven. "Want ik vind dat PSV voor het kampioenschap moet gaan. Dat hebben we laten liggen door tegen die mindere ploegen, Cambuur, FC Emmen en Fortuna Sittard, punten te morsen. Als je die punten erbij had gehad, was je kampioen geweest, denk ik."

Álvarez keert in de bekerfinale wel weer terug na een schorsing, terwijl Kenneth Taylor juist ontbreekt door een rode kaart in de halve finale. "Dat gaat procentueel zeker tien of vijftien procent schelen", zegt Van de Kerkhof over Álvarez. "Hij is een hele goede speler, Álvarez. Ajax heeft hem zondag gemist, dus dat kan een pluspunt zijn voor Ajax."