Van Hooijdonk was in januari dicht bij Heerenveen-vertrek: 'Was eigenlijk al rond'

Van Hooijdonk was in januari dicht bij Heerenveen-vertrek: 'Was eigenlijk al rond'

28 april - 07:22 Laatste update: 08:35
45

Sydney van Hooijdonk stond in januari op het punt om sc Heerenveen te verlaten. De spits, die de laatste weken in bloedvorm verkeert, leek het onderspit te moeten delven in de concurrentiestrijd met Amin Sarr en was zelfs al rond met een andere club. 

Van Hooijdonk kende voor de winterstop een mindere fase. Heerenveen ging 4-3-3 spelen, waardoor er nog maar plek was voor één spits. "Aangezien Amin Sarr een flinke investering van de club was, zag ik wel aankomen dat hij dat zou worden. Dat begreep ik vanuit de club ook heel goed. Die periode heeft me flink gefrustreerd en boos gemaakt", aldus de aanvaller in een interview met Voetbal International. 

Van Hooijdonk was tijdens die weken dicht bij een vertrek uit Friesland. "Sterk nog: het was eigenlijk al rond. Dat was in de laatste week van januari. Het ging om een club uit de Serie A, waar Bologna me aan zou verhuren. Ik had het gevoel dat ik bij Heerenveen in een concurrentiestrijd terecht was gekomen die ik simpelweg niet kon winnen, door de rol die Amin voor de club vertegenwoordigde. Dus ik had er wel zin in, een nieuwe start bij een club, een half jaar lang vol gas geven en hopelijk zoveel mogelijk minuten te maken."

Toekomst
Sarr vertrok uiteindelijk naar Olympique Lyonnais, waarna Van Hooijdonk zich ontpopte tot veelscorende eerste spits. Na dit seizoen keert hij terug naar Italië. "Mijn contract bij Bologna loopt nog twee jaar door. Als ik daar veel perspectief op speeltijd krijg, dan ga ik graag terug. De andere optie is dat ik verkocht word. Alleen dat zal niet zomaar gaan, want daar hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan. Een serieuze kans bij Bologna of verkocht worden, dat zijn grofweg de twee mogelijkheden. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat ik veel blijf spelen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s