Antwerp wint Beker van België: Janssen helpt Van Bommel aan eerste prijs

30-04-2023 16:24
26

Mark van Bommel heeft de Beker van België gewonnen. Mede door een goal van Vincent Janssen was Royal Antwerp FC zondagmiddag met 2-0 te sterk voor KV Mechelen.

Antwerp begon als de grote favoriet aan de bekerfinale, nadat de ploeg van Van Bommel - en technisch directeur Marc Overmars - bijna twee maanden geleden in de competitie nog met 5-0 te sterk was voor Mechelen. Toch was het begin zéér voorzichtig en waren kansen schaars.

Dat veranderde tien minuten voor de rust. Jurgen Ekkelenkamp versierde een penalty, die koeldbloedig werd benut door Vincent Janssen. De spits scoorde in twee instanties, omdat de scheidsrechter bij de eerste (eveneens rake) poging nog niet op zijn fluit had geblazen.

De flauwe eerste helft werd gevolgd door een leukere tweede helft, waarin Antwerp de wedstrijd definitief naar zich toetrok. Invaller Michel-Ange Balikwisha maakte tien minuten voor tijd de 0-2, waardoor het feest in Antwerpen kon losbarsten.

De Beker van België is de eerste hoofdprijs voor Van Bommel als hoofdtrainer, die met zijn ploeg ook nog in de race is voor de landstitel.