Nijland kan 'sieraad' Tadic niet meer verdedigen: 'Zeuren, zeiken, janken'

Nijland kan 'sieraad' Tadic niet meer verdedigen: 'Zeuren, zeiken, janken'

01-05-2023 08:30 Laatste update: 09:08
121

Hans Nijland heeft op Twitter uitgehaald naar Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax stond er goed op bij de voormalige directeur van FC Groningen, maar die vindt het steeds moeilijker om hem te verdedigen.

'Tadic was in zijn FC Groningen-tijdperk een geweldige prof, een sieraad binnen onze club. Maar nu is het zeuren, zeiken, janken... Ga voetballen, je bent nog steeds een geweldige speler', zo tweette Nijland tijdens de onooglijke bekerfinale tussen Ajax en PSV.

Wedden

Meer odds

Nijland haalde Tadic in 2010 naar FC Groningen, dat een miljoen euro betaalde voor de Serviër. Twee jaar later werd Tadic voor bijna acht miljoen euro verkocht aan FC Twente. De rest is geschiedenis: Tadic speelde voor Southampton in de Premier League en keerde in 2018 terug naar Nederland, waar hij furore maakte als speler van Ajax.

Tadic was tijdens de verloren bekerfinale vooral bezig met het provoceren van de tegenstanders en traineren van de scheidsrechter. 'Hij was altijd een van mijn favoriete spelers, maar hij moet echt stoppen met dat onsportieve gedrag', liet Van Hanegem ook al optekenen.