Schreuder smoorverliefd: 'De wens om daar trainer te worden, is er nog steeds'

Schreuder smoorverliefd: 'De wens om daar trainer te worden, is er nog steeds'

2 mei - 10:57 Laatste update: 12:15
64

Alfred Schreuder draagt NAC Breda nog altijd een bijzonder warm hart toe. In de toekomst hoopt de oud-trainer van onder meer Ajax en Club Brugge terug te keren in het Rat Verlegh Stadion.

Schreuder verloor 25 jaar geleden zijn hart aan NAC, waarmee de toenmalige aanvoerder in het seizoen 2002/2003 op een historische vierde plek in de Eredivisie eindigde. Zaterdagavond keerde hij voor een reünie terug in Breda en zag hij NAC met 4-2 winnen van Roda JC.

"De wens om trainer van NAC te worden, is er nog steeds. Al is het maar om wat terug te doen voor de club", vertelt Schreuder aan BN DeStem. "Het is niet uit te leggen wat NAC betekent als je er niet zelf bent geweest. Ik ben ook nog eens vijf jaar aanvoerder geweest, wat voor extra binding zorgt. Mijn zoon wilde het niet geloven, maar NAC is de vijfde club van Nederland. Groter dan AZ, Vitesse en Utrecht."

Voorlopig zwaait Peter Hyballa de scepter in Breda. De markante Duitser doet het uitstekend, vindt Schreuder. "Je ziet dat het een team is, dat ze voor elkaar vechten. Dat heeft Hyballa knap gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s