Arsenal wint burenruzie van Chelsea ondanks goal van Madueke

Arsenal is Chelsea de baas en legt de druk bij Manchester City

2 mei 2023 om 22:55
Laatste update: 2 mei 2023 om 22:59

Arsenal heeft zich hersteld van de harde nederlaag tegen titelconcurrent Manchester City. De ploeg van manager Mikel Arteta was dinsdag met 3-1 te sterk voor Chelsea en neemt daardoor de koppositie in de Premier League in ieder geval weer tijdelijk over.

Arsenal kreeg vorige week een dreun van Manchester City in de titelstrijd, terwijl Chelsea aan een rampseizoen bezig is. Interim-manager Frank Lampard ruimde in het Emirates Stadium verrassend basisplaatsen in voor Pierre-Emerick Aubameyang en Noni Madueke. Toch bleek de thuisploeg de recente tegenslagen beter verwerkt te hebben. Martin Odegaard brak na ruim een kwartier de ban met een heerlijke uithaal via de onderkant van de lat.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Chelsea

  • logo

    Manchester City

The Gunners waren sterker en gaven de stadsgenoot geen tijd om op adem te komen. Odegaard was na een half uur beter bij de les dan de Chelsea-verdedigers en schoot zijn tweede van de avond binnen. Niet veel later maakte Gabriel Jesus er al 3-0 van, nadat The Blues de bal niet weg kregen. Voor de equipe van Lampard, dat tot dusver alles verloor onder zijn leiding, dreigde het zodoende weer een heel pijnlijke avond te worden. 

In de tweede helft verzuimde Arsenal om het duel in het slot te gooien, waardoor de bezoekers nog een sprankje hoop mochten koesteren. Na 65 minuten tekende Madueke bovendien voor de 3-1. De ex-PSV'er kreeg de bal op maat van Mateo Kovacic en rondde af. Het was zijn eerste doelpunt voor The Blues. Met Hakim Ziyech als vervanger van Madueke zette Chelsea vervolgens nog een slotoffensiefje in, maar in de problemen kwam Arsenal niet.

De ploeg van Mikel Arteta neemt in ieder geval weer één dag de koppositie over van Manchester City, dat woensdag in actie komt tegen West Ham United. Chelsea snakt naar het einde van het seizoen en blijft steken op een teleurstellende twaalfde plek.