Nederlands succes in Duitsland: 'Snap dat bondscoach me hele wedstrijd wil zien'

Nederlands succes in Duitsland: 'Snap dat bondscoach me hele wedstrijd wil zien'

03-05-2023 10:49 Laatste update: 10:50
5

Sepp van den Berg hoopt zich bij Schalke 04 in de kijker te spelen voor het EK 021 met Jong Oranje. De 21-jarige verdediger keerde onlangs terug van een blessure en voelt zich met de week fitter worden.

Van den Berg was afgelopen weekend met een goal belangrijk voor Schalke, dat van Werder Bremen won (2-1). "Als je invalt en scoort, doe je het natuurlijk goed. Al begrijp ik dat de bondscoach mij een hele wedstrijd wil zien spelen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad, verwijzend naar Erwin van de Looi. "Ik ben er klaar voor. Ik ben in ieder geval blij dat ik aan iedereen heb kunnen laten zien dat ik er nog ben, dat ik het nog kan."

Na lang blessureleed stond Van den Berg te popelen om weer te voetballen. "Als je zo lang eruit bent geweest, wil je zo graag. Helemaal omdat ik zo'n fijn seizoen achter de rug had bij Preston. En met het EK in het achterhoofd, wil je spelen, wil je dat niveau weer halen."

Van den Berg staat nog onder contract bij Liverpool. Wat de toekomst biedt, weet hij nog niet. "Wat dat betreft ligt alles nog open. Na het seizoen ga ik rustig een keuze maken", stelt hij. Van den Berg vertrok in 2019 van PEC Zwolle naar Liverpool en is sindsdien twee keer uitgeleend: aan respectievelijk Preston North End en Schalke.