Verbruggen overtuigde Anderlecht direct: 'In de warming-up zag ik het al'

Verbruggen overtuigde Anderlecht direct: 'In de warming-up zag ik het al'

4 mei - 17:58
11

Frank Boeckx had in 2020 niet lang nodig om te kunnen voorspellen dat Bart Verbruggen zou uitgroeien tot eerste keeper van Anderlecht. De voormalig scout van de Belgische club was na de warming up al overtuigd van de Nederlander, die dit seizoen veel indruk heeft gemaakt. 

Anderlecht haalde Verbruggen in augustus 2020 naar België. Iets daarvoor was Boeckx naar NAC Breda gestuurd om hem te scouten. Daar moest hij van voorzitter Peter Verbeke het potentieel van de keeper inschatten.

Daar had Boeckx snel een antwoord op. "Mijn bericht naar Peter om 'ja' of 'nee' te zeggen was in de opwarming al geschreven. Ik hoefde de wedstrijd eigenlijk al niet meer te zien. In de warming-up zag ik direct: hier staat iets", zo vertelt hij in de voetbalpodcast MidMid.

"Een keeper heeft veel meer werk in een opwarming dan in een wedstrijd. Hij was technisch en er stond een persoonlijkheid. Er was geen keeperstrainer bij, dat vond ik iets heel belangrijk. Hij gaf zichzelf de opwarming en was scherp en geconcentreerd. Dan denk je: hij kan een leider zijn, want hij moet het voor zichzelf regelen en doet dat."

Ondertussen is Verbruggen de nummer één van Anderlecht geworden en werd hij al opgeroepen voor Oranje. Hij speelde zich ook in de kijker van enkele buitenlandse clubs. Het is niet ondenkbaar dat Verbruggen Anderlecht binnenkort na amper een half jaar in de basis al gaat verlaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s