Totale chaos bij Superclásico: zeven (!) rode kaarten na ordinaire knokpartij

08-05-2023 09:21
55

De immer beladen Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors is in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) uitgelopen op een ordinaire knokpartij. Na het laatste fluitsignaal trok scheidsrechter Darío Herrera liefst zeven rode kaarten.

Agustin Palavecino, Elias Gomez, Ezequiel Centurion (River Plate) en Miguel Merentiel, Nicolas Valentini, Ignacio Fernandez en trainer Jorge Almiron (Boca Juniors) kregen rood. Even daarvoor benutte Miguel Borja in de derde minuut van de blessuretijd een penalty voor River, dat Boca daardoor met 1-0 versloeg.

De massale vechtpartij in Estadio Monumental leek te ontstaan door Sergio Romero, oud-doelman van AZ en Manchester United en tegenwoordig in dienst van Boca Juniors. Het resultaat: totale chaos, die bijna tien minuten aanhield. Zelfs politieagenten betraden het veld om de knokkende partijen uit elkaar te halen.

De vier minuten blessuretijd, werden er uiteindelijk negentien. River Plate gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en blijft de onbedreigde koploper van Argentinië. Boca Juniors staat in de middenmoot.