Tevreden gaat internationals werven voor Suriname: 'Er is gigantisch veel talent'

Tevreden gaat internationals werven voor Suriname: 'Er is gigantisch veel talent'

09-05-2023 13:18 Laatste update: 13:25
38

Na Aron Winter en Henk ten Cate gaat ook Brian Tevreden aan de slag bij de Surinaamse voetbalbond. De 41-jarige oud-speler van onder meer FC Volendam en FC Emmen wordt er directeur voetbalzaken en is enthousiast over de talentenvijver waaruit de Natio mogelijk kan gaan vissen. 

Tevreden, die al een functie vervulde als adviseur, maakte dat nieuws zelf bekend bij het YouTube-programma Voetbalstories. "Tot nu toe hebben we mooie stappen gemaakt. Gisteren (afgelopen zaterdag, red.) hebben we Henk ten Cate binnen kunnen halen. Ik ben hartstikke blij en trots. Misschien wel een nieuwtje: ik ga er ook aan de slag als directeur voetbalzaken."

Een van de taken van Tevreden, die tussen 2016 en 2018 technisch directeur van Reading was, is het werven van nieuwe internationals. "Je hebt gigantisch veel talent in Suriname." Een van de namen die in verband wordt gebracht met een interlandcarrière bij Suriname, is die van Leeds United-aanvaller Crysencio Summerville. Daar wilde Tevreden verder niet op ingaan. Andere spelers die eventueel in aanmerking komen zijn: Gyrano Kerk (Royal Antwerp), Jean-Paul Boëtius (Hertha BSC), Stefano Denswil (Trabzonspor) en Jaïro Riedewald (Crystal Palace).  

Dat het soms moeilijk is om spelers te overtuigen van zich aan te sluiten bij de Natio, heeft hij nu al gemerkt. Waar ik wel moeite mee heb en daar moet ik dan voorzichtig in zijn, is dat sommige jongens totaal niet realistisch zijn. Die ergens op de bank zitten en zeggen: ik ga voor het Nederlands elftal. Waar baseer je dat op? Je kan ergens op hopen of je kan ergens meehelpen om je land op te krikken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!